Το Wordpress χωρίς backup

Το Wordpress είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο δημιουργίας δυναμικών ιστοσελίδων, αλλά είναι στο στόχαστρο χιλιάδων hackers ανά τον κόσμο. Χωρίς backup μετά από κάθε αλλαγή στην ιστοσελίδα σας, δεν είστε ποτέ σίγουροι ότι κάποια στιγμή θα χαθεί ολόκληρη η δουλειά που έχετε κάνει μέχρι τότε.

Αυτόματα Backup

Τα αυτόματα αντίγραφα (backup) της Wordpress ιστοσελίδας σας προσφέρουν ασφάλεια από κάθε πιθανό κίνδυνο καταστροφής λόγω hacking ή για άλλο λόγο. Με αυτόματα backup ολόκληρης της ιστοσελίδας σας κάθε βδομάδα, είστε σίγουροι ότι πάντα θα υπάρχει ένα πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας διαθέσιμο.

Προλάβετε κάθε καταστροφή

Η ιστοσελίδα σας δεν κινδυνεύει μόνο από hackers, αλλά και από ζημιές στο σέρβερ όπου φιλοξενείται ή από λάθη του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας. Για παράδειγμα, μια διαγραφή φωτογραφιών ή σελίδων από απροσεξία. Χωρίς backup είναι πιθανό να μη μπορέσετε ποτέ να βρείτε ξανά ότι σβήστηκε κατά λάθος.

Αυτόματα Backup στο Wordpress = Πλήρης Προστασία

Δημιουργούμε αυτόματα backup καθημερινά για τη βάση δεδομένων και κάθε βδομάδα για ολόκληρη την ιστοσελίδα. Αυτά αποθηκεύονται στο σέρβερ σας, αλλά και σε εξωτερικό χώρο, εξασφαλίζοντας σας έτσι από κάθε κίνδυνο απώλειας δεδομένων, ακόμα κι αν καταστραφεί τελείως ο σκληρός δίσκος του σέρβερ.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία αυτόματων backup Wordpress SOS, επικοινωνήστε μαζί μας.

Ερωτήσεις & Απαντήσεις για τα αυτόματα backup

"Τα backup μιας ιστοσελίδας είναι απαραίτητα γιατί τα προβλήματα είναι αναπόφευκτα και πρέπει να είστε σε θέση να διορθώσετε τις ζημιές όταν συμβεί η καταστροφή".

Η βάση δεδομένων μιας ιστοσελίδας Wordpress περιέχει κάθε άρθρο, σχόλιο και κάθε link που έχετε προσθέσει στην ιστοσελίδα σας. Αν η βάση δεδομένων διαγραφεί ή χαλάσει, θα χάσετε όλα όσο έχετε γράψει. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να συμβεί αυτό, αλλά με ένα σωστό backup της βάσης δεδομένων και των αρχείων, μπορείτε να επαναφέρετε την ιστοσελίδα στην κανονική της κατάσταση.

Αυτό αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ίδιου του Wordpress και δείχνει το πόσο απαραίτητα είναι τα backup για κάθε ιστοσελίδα.

 • Η εταιρεία που φιλοξενεί την ιστοσελίδα μου παίρνει αυτόματα backup

  Αυτό είναι αλήθεια, αλλά χρειάζονται κάποιες διευκρινίσεις. Η εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων (hosting provider) παίρνει εβδομαδιαία backup στις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο, κάθε βδομάδα το νέο backup διαγράφει το παλιότερο.

  Αυτό σημαίνει ότι αν χρειαστείτε αντίγραφο της ιστοσελίδας σας παλιότερο από 1 βδομάδα, δεν θα υπάρχει. Το παλιό backup μπορεί να σας χρειαστεί σε πολλές περιπτώσεις, για παράδειγμα αν διαγράψετε κατά λάθος κάποια κείμενα ή φωτογραφίες και το διαπιστώσετε μετά από 2 βδομάδες ή περισσότερο.

  Χωρίς παλιό backup, δεν θα βρείτε ποτέ αυτά που διαγράφηκαν γιατί το backup της εταιρείας hosting θα έχει δημιουργηθεί μετά την διαγραφή των αρχείων και θα διαγράψει το παλιότερο, αυτό που περιείχε τα διαγραμμένα αρχεία.

 • Οι εταιρείες hosting δεν εγγυώνται τη διαδικασία backup

  Διαβάστε τους όρους της εταιρείας hosting, δηλαδή της εταιρείας που φιλοξενεί την ιστοσελίδα σας. Σχεδόν σε όλες αναφέρεται ρητά ότι δεν εγγυώνται τα backup και πάντα συνιστούν ο κάθε ιδιοκτήτης ιστοσελίδας να κρατάει τα δικά του.

  Η φράση μοιάζει με αυτήν εδώ: Please keep in mind that we don't provide a guarantee for our backups and we strongly advise for you to store backups of your own for the sake of redundancy.

 • Τα αυτόματα backup σε τι διαφέρουν από τα backup της εταιρείας hosting;

  Τα αυτόματα backup σώζονται στο σέρβερ σας (1) και επιπλέον σε εξωτερικό χώρο (2). Αυτό προσφέρει πλήρη κάλυψη ακόμα και σε περίπτωση που καταστραφεί ο σκληρός δίσκος του σέρβερ σας.

  Τα αυτόματα backup είναι εβδομαδιαία και ημερήσια. Διατηρούμε 4 πλήρη εβδομαδιαία backup και 7 ημερήσια backup της βάσης δεδομένων της Wordpress ιστοσελίδας σας σε εξωτερικό χώρο. Στο σέρβερ σας μπορούμε να το ρυθμίσουμε να διατηρούνται ακόμα περισσότερα backup, εφόσον έχετε αρκετό χώρο.

  Εκτός από τα προγραμματισμένα αυτόματα backup, μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας backup πριν κάνετε αναβάθμιση στα αρχεία του Wordpress ή σε κάποια plugins. Αυτό προτείνεται σε κάθε περίπτωση γιατί ποτέ δεν αποκλείεται να πάει κάτι στραβά κατά την αναβάθμιση.

 • Με τα αυτόματα backup, πόσο παλιά "εικόνα" του site μου μπορώ να έχω;

  Εφόσον διατηρούνται 4 εβδομαδιαία backup, τότε έχετε εικόνα του site σας όπως ήταν 1 μήνα πριν. Ο αριθμός των αυτόματων backup μπορεί να αυξηθεί (με επιπλέον χρέωση), ή να ρυθμιστεί ώστε τα backup να είναι μηνιαία, οπότε θα έχετε εικόνα του site σας 4 μήνες πριν.

  Εναλλακτικά μπορείτε να κατεβάζετε κάποιο από τα εβδομαδιαία backup στον υπολογιστή σας. Αν τα διατηρείτε, τότε μπορείτε να έχετε πολλαπλές εικόνες του site σας από την δημιουργία του μέχρι σήμερα.

 • Πως γίνεται η επαναφορά του site μου από backup;

  Η επαναφορά είναι εξαιρετικά απλή και την κάνουμε εμείς για σας, αν χρειαστεί. Επίσης παρέχουμε αναλυτικές οδηγίες, αν θέλετε να την κάνετε μόνοι σας.

 • Πόσο στοιχίζουν τα αυτόματα backup;

  Το κόστος της υπηρεσίας Wordpress SOS είναι 60€ ανά έτος για κάθε ιστοσελίδα Wordpress.

  Η επαναφορά ιστοσελίδας από backup χρεώνεται μονάχα εφόσον χρειαστεί να γίνει από εμάς περισσότερες από 1 φορές το χρόνο.

  Η επαναφορά ιστοσελίδας από backup δεν χρεώνεται αν την κάνετε μόνοι σας, όσες φορές κι αν γίνει.

  Εκτός από τα αυτόματα backup, μπορούμε να αναλάβουμε την αναβάθμιση του Wordpress και των plugins της ιστοσελίδας σας. Η αναβάθμιση προτείνεται από το ίδιο το Wordpress, γιατί κάθε νέα έκδοση του προγράμματος διορθώνει κενά ασφάλειας και προσφέρει προστασία από hackers. Η υπηρεσία αυτή χρεώνεται 90€ ανά έτος και οι αναβαθμίσεις γίνονται κάθε 1-2 μήνες ή όποτε υπάρξει έκτακτη ανακοίνωση για αντιμετώπιση προβλήματος ασφαλείας.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

Η έδρα μας είναι στο Ηράκλειο Κρήτης και συνεργαζόμαστε
με επιχειρήσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας