Η κειμενογράφηση ή κειμενογραφία είναι η τέχνη και η επιστήμη της δημιουργίας κειμένων. Η κειμενογράφηση μπορεί να αφορά κείμενα για την ιστοσελίδα σας, το blog της επιχείρησης σας, τα social media (facebook, instagram, google my business) ή μια διαφημιστική καμπάνια.

Ο κειμενογράφος είναι κάποιος που καταλαβαίνει τους ανθρώπους, ξέρει τι αρέσει στο κοινό του και επιλέγει τις λέξεις που θα τους προσελκύσουν. Ο τίτλος, οι λέξεις, οι φράσεις, οι προτάσεις και οι παράγραφοι που χρησιμοποιούνται στο περιεχόμενο πρέπει να πείθουν και να κάνουν τους αναγνώστες να προβούν σε μια συγκεκριμένη ενέργεια.

Κειμενογραφία από επαγγελματία κειμενογράφο

κειμενογράφηση για ιστοσελίδα

Κάθε ιστοσελίδα χρειάζεται καλογραμμένα κείμενα, είτε πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό site, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) ή οτιδήποτε άλλο.

Η κειμενογραφία από επαγγελματία κειμενογράφο θα πρέπει να τραβά την προσοχή του επισκέπτη, να του προσφέρει τις απαραίτητες πληροφορίες και τέλος, να τον κατευθύνει στην επιθυμητή ενέργεια, είτε πρόκειται για online πώληση, κράτηση, εγγραφή σε newsletter, αποστολή μηνύματος προς την επιχείρηση σας ή τηλεφωνική επικοινωνία.

Πρωτότυπα κείμενα για ιστοσελίδα

κειμενογραφος για site, blog, social media, facebook, google business

Δεν αρκεί τα κείμενα για μια ιστοσελίδα να είναι μονάχα καλογραμμένα, αλλά χρειάζονται πρωτότυπα κείμενα, που δεν έχουν αντιγραφεί από άλλες πηγές.

Η κειμενογραφία είναι δημιουργία, δεν είναι αντιγραφή. Η αποφυγή της αντιγραφής κειμένων δεν επιβάλλεται μονάχα για λόγους προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά και για αποφυγή του duplicate content penalty (τιμωρία για διπλότυπο περιεχόμενο) από το Google και τις άλλες μηχανές αναζήτησης.

Κειμενογράφηση SEO

keimena seo apo epagglematia keimenograf me empeiria stin keimenografisi seo

Η συγγραφή κειμένων για ιστοσελίδες πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τις αρχές του SEO, δηλαδή να βοηθάει στην καλή θέση στις μηχανές αναζήτησης.

Κάποτε αυτό σήμαινε πολλές επαναλήψεις των γνωστών keywords γιατί αυτό δούλευε στις μηχανές αναζήτησης. Σήμερα είναι επικίνδυνη πρακτική και ένας κειμενογράφος που γνωρίζει πως να γράφει κείμενα για SEO, δημιουργεί ποιοτικά κείμενα που αρέσουν στους επισκέπτες σας και τους κάνουν να παραμένουν στην ιστοσελίδα σας, γιατί τους δίνουν πολλές και χρήσιμες πληροφορίες.

Ένας κειμενογράφος SEO καταλαβαίνει πώς αξιολογεί η Google τα online κείμενα για συγκεκριμένες λέξεις και φράσεις.

Κείμενα με έρευνα SEO

Συνδυάστε τα κείμενα με μια έρευνα SEO (keyword research), ώστε να υπάρχει σωστή κάλυψη των αναγκών της ιστοσελίδας σας ή του blog σας. Η έρευνα SEO θα εντοπίσει τις σημαντικές φράσεις αναζήτησης για το δικό σας αντικείμενο, προκειμένου τα κείμενα να καλύψουν τις φράσεις αυτές και να φέρουν περισσότερους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας.

Ενας κειμενογράφος SEO δεν θα ξεκινήσει να γράφει χωρίς να έχει εντοπίσει πρώτα ποιά είναι τα ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσει. Δεν είναι ο σκοπός του να γράψει 500 όμορφες λέξεις για το site ή το blog σας, αλλά να δημιουργήσει κείμενα που θα φέρουν επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας κι αυτό θα γίνει μόνο αν το κείμενο του στοχεύει σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Ποιά είναι αυτά όμως;

Είναι οι αναζητήσεις που έχουν σχέση με το αντικείμενο της επιχείρησης ή του blog σας και γίνονται πιο συχνά στο google. Αυτός είναι ο σκοπός της έρευνας SEO και είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για αποτελεσματική κειμενογράφηση που θα βοηθήσει στην επιτυχία της ιστοσελίδας σας.

Διαβάστε περισσότερα: Ερευνα SEO – Keyword Research

Κείμενα και Φωτογραφίες

Φανταστείτε μια ιστοσελίδα μονάχα με κείμενο. Ή θυμηθείτε πόσες ιστοσελίδες έχετε δει με φτωχά κείμενα και κακές φωτογραφίες. Σας τράβηξαν την προσοχή; Σας έπεισαν για τον επαγγελματισμό της επιχείρησης που αντιπροσωπεύουν; Η μήπως οι ιστοσελίδες που θυμάστε είναι αυτές που συνδυάζουν κείμενα και εικόνες επαγγελματικής ποιότητας; Η ArtKreta έχει τη δυνατότητα να σας τα προσφέρει και τα δύο: κείμενα και εικόνα.

Μεταφράσεις στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά

Συνεργαζόμαστε με έμπειρους μεταφραστές για όλες τις συνηθισμένες Ευρωπαϊκές γλώσσες. Μπορούμε να κάνουμε μεταφράσεις στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Γερμανικά.
Να διευκρινίσουμε ότι δεν αναλαμβάνουμε κειμενογράφηση σε άλλες γλώσσες: οι κειμενογράφοι μας γράφουν μόνο στα Ελληνικά και στη συνέχεια ακολουθεί η μετάφραση σε Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά ή Γερμανικά.

καλέστε μας

2810301797

6942099903

business hours

Δευτ – Παρ. 9 – 2 & 6 – 9

Τι προσφέρει ένας κειμενογράφος για site, blog ή social media

  • Το καλό κείμενο είναι ενδιαφέρον, δεν ξεχνιέται αμέσως, τραβάει την προσοχή και διασκεδάζει.
  • Η σύγχρονη κειμενογράφηση που ακολουθεί τις αρχές του SEO είναι η δημιουργία κειμένων τόσο ελκυστικών, που οι επισκέπτες σας τα διαφημίζουν μόνοι τους βάζοντας link προς αυτά ή τα μοιράζονται στο facebook και τα άλλα social media.
  • Κανείς δεν διαβάζει διαφημίσεις. Οι άνθρωποι διαβάζουν ότι τους ενδιαφέρει. Κάποιες φορές συμβαίνει αυτό να είναι μια διαφήμιση.
  • Η κειμενογραφία από έμπειρο κειμενογράφο για site, blog ή social media, δημιουργεί κείμενα που απαντούν στα ερωτήματα των επισκεπτών με τρόπο που τους τραβά το ενδιαφέρον, τους αρέσει, τους εξιτάρει, τους διασκεδάζει.