υποστηριξη ιστοσελιδων wordpress

Κάθε ιστοσελίδα φτιαγμένη σε WordPress χρειάζεται 2 πράγματα για να λειτουργεί ομαλά και να μειωθεί ο κίνδυνος απώλειας δεδομένων:

1. διαρκείς ανανεώσεις στο σύστημα wordpress, το  theme και τα plugins
2. καθημερινά backup σε εξωτερικό σέρβερ με διατήρηση τους για 4 μήνες

Γιατί χρειάζονται ανανεώσεις στο WordPress

Ανανεώσεις χρειάζονται σε κάθε πρόγραμμα, το ίδιο και στο WordPress και στα συμπληρωματικά του στοιχεία (theme, plugins) για τους εξής λόγους:

  • Βελτιώσεις στις λειτουργίες και την εμφάνιση
  • Αντιμετώπιση κενών ασφαλείας

Αν δεν γίνονται συχνά οι απαραίτητες ανανεώσεις, η ιστοσελίδα σας θα λειτουργεί για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα αρχίσουν τα προβλήματα. Το σοβαρότερο πρόβλημα από την έλλειψη ανανεώσεων, είναι κάποιο κενό ασφαλείας που δεν θα αντιμετωπιστεί έγκαιρα και η ιστοσελίδα θα είναι ευάλωτη στους hackers. 

Γιατί τα backup είναι απαραίτητα στο WordPress

1

WordPress χωρίς backup

Το WordPress είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο δημιουργίας δυναμικών ιστοσελίδων, αλλά είναι στο στόχαστρο χιλιάδων hackers ανά τον κόσμο, που θέλουν να κάνουν ζημιά γιατί απλά μπορούν. Δεν στοχεύουν συγκεκριμένα εσάς, αλλά κάθε ευάλωτη ιστοσελίδα.
Χωρίς συνεχή backup δεν είστε ποτέ σίγουροι ότι κάποια στιγμή δεν θα χαθεί ολόκληρη η δουλειά που έχετε κάνει μέχρι τότε.

2

Προλάβετε την καταστροφή

Η ιστοσελίδα σας δεν κινδυνεύει μόνο από hackers, αλλά και από ζημιές στο σέρβερ όπου φιλοξενείται ή από λάθη του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας. Για παράδειγμα, μια διαγραφή φωτογραφιών ή σελίδων από απροσεξία. Χωρίς backup είναι πιθανό να μη μπορέσετε ποτέ να βρείτε ξανά ότι σβήστηκε κατά λάθος.

3

Αυτόματα backup

Με αυτόματα backup ολόκληρης της ιστοσελίδας σας καθημερινά, είστε σίγουροι ότι πάντα θα υπάρχει ένα πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας διαθέσιμο.
Δεν γνωρίζετε ποτέ αν θα χρειαστεί, αλλά όταν συμβεί η οποιαδήποτε ζημιά, θα έχετε ένα εύκολο τρόπο να την διορθώσετε άμεσα.

καλέστε μας

2810301797

6942099903

business hours

Δευτ – Παρ. 9 – 2 & 6 – 9

Ερωτήσεις & Απαντήσεις για τα αυτόματα backup

«Τα backup μιας ιστοσελίδας είναι απαραίτητα γιατί τα προβλήματα είναι αναπόφευκτα και πρέπει να είστε σε θέση να διορθώσετε τις ζημιές όταν συμβεί η καταστροφή».
Η βάση δεδομένων μιας ιστοσελίδας WordPress περιέχει κάθε άρθρο, σχόλιο και κάθε link που έχετε προσθέσει στην ιστοσελίδα σας. Αν η βάση δεδομένων διαγραφεί ή χαλάσει, θα χάσετε όλα όσο έχετε γράψει. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να συμβεί αυτό, αλλά με ένα σωστό backup της βάσης δεδομένων και των αρχείων, μπορείτε να επαναφέρετε την ιστοσελίδα στην κανονική της κατάσταση.
Αυτό αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ίδιου του WordPress και δείχνει το πόσο απαραίτητα είναι τα backup για κάθε ιστοσελίδα.

Οι εταιρείες hosting δεν εγγυώνται τη διαδικασία backup

Διαβάστε τους όρους της εταιρείας hosting, δηλαδή της εταιρείας που φιλοξενεί την ιστοσελίδα σας. Σχεδόν σε όλες αναφέρεται ρητά ότι δεν εγγυώνται τα backup και πάντα συνιστούν ο κάθε ιδιοκτήτης ιστοσελίδας να κρατάει τα δικά του.
Η φράση μοιάζει με αυτήν εδώ: “Please keep in mind that we don’t provide a guarantee for our backups and we strongly advise for you to store backups of your own for the sake of redundancy.”

Η εταιρεία που φιλοξενεί την ιστοσελίδα μου παίρνει αυτόματα backup

Αυτό είναι αλήθεια, αλλά χρειάζονται κάποιες διευκρινίσεις. Η εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων (hosting provider) παίρνει εβδομαδιαία backup στις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο, κάθε βδομάδα το νέο backup διαγράφει το παλιότερο.
Αυτό σημαίνει ότι αν χρειαστείτε αντίγραφο της ιστοσελίδας σας παλιότερο από 1 βδομάδα, δεν θα υπάρχει. Το παλιό backup μπορεί να σας χρειαστεί σε πολλές περιπτώσεις, για παράδειγμα αν διαγράψετε κατά λάθος κάποια κείμενα ή φωτογραφίες και το διαπιστώσετε μετά από 2 βδομάδες ή περισσότερο.
Χωρίς παλιό backup, δεν θα βρείτε ποτέ αυτά που διαγράφηκαν γιατί το backup της εταιρείας hosting θα έχει δημιουργηθεί μετά την διαγραφή των αρχείων και θα διαγράψει το παλιότερο, αυτό που περιείχε τα διαγραμμένα αρχεία.

backup wordpress συντηρηση ιστοσελιδων

Τα αυτόματα backup σε τι διαφέρουν από τα backup της εταιρείας hosting;

  • Τα αυτόματα backup σώζονται στο σέρβερ σας (1) και επιπλέον σε εξωτερικό χώρο (2). Αυτό προσφέρει πλήρη κάλυψη ακόμα και σε περίπτωση που καταστραφεί ο σκληρός δίσκος του σέρβερ σας.
  • Διατηρούμε πλήρη backup 4 μηνών και 30 ημερήσια backup της βάσης δεδομένων της WordPress ιστοσελίδας σας σε εξωτερικό σέρβερ. Συνολικά δηλαδή έχουμε αντίγραφα της ιστοσελίδας σας μέχρι 4 μήνες πριν.
  • Στο δικό σέρβερ σας μπορούμε να το ρυθμίσουμε να διατηρούνται ακόμα περισσότερα backup, εφόσον έχετε αρκετό χώρο.  Συνήθως όμως στο δικό σας σέρβερ αποθηκεύουμε λιγότερα backup, για λόγους εξοικονόμησης χώρου.
  • Εκτός από τα προγραμματισμένα αυτόματα backup, μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας backup πριν κάνετε αναβάθμιση στα αρχεία του WordPress ή σε κάποια plugins. Αυτό προτείνεται σε κάθε περίπτωση γιατί ποτέ δεν αποκλείεται να πάει κάτι στραβά κατά την αναβάθμιση.

Πως γίνεται η επαναφορά του site μου από backup;

Η επαναφορά είναι εξαιρετικά απλή και την κάνουμε εμείς για σας, αν χρειαστεί. Επίσης παρέχουμε αναλυτικές οδηγίες, αν θέλετε να την κάνετε μόνοι σας.