Αύξηση του αριθμού των επισκεπτών προς την ιστοσελίδα σας

Μια αποτελεσματική προώθηση της ιστοσελίδας σας (SEO) θα βελτιώσει τη θέση της στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, άρα περισσότεροι άνθρωποι θα την βρίσκουν ευκολότερα και θα την επισκέπτονται περισσότεροι.

Στοχευμένη προσέλκυση πιθανών πελατών

Αν το SEO της ιστοσελίδας σας έχει γίνει σωστά, τότε όσοι ψάχνουν στο ιντερνετ για κάποιο από τα προϊόντα σας ή τις υπηρεσίες σας, θα σας βρουν εύκολα. Ετσι αυξάνονται οι πιθανότητες να κερδίσετε νέους πελάτες.

Για να πετύχετε το μέγιστο αποτέλεσμα στη μετατροπή των επισκεπτών σε πελάτες, θα πρέπει να γίνει προσεκτική στόχευση, δηλαδή να απευθύνεστε σε όσους ψάχνουν αυτό ακριβώς που πουλάτε ή προσφέρετε και να αποφύγετε τις γενικότητες.

Για παράδειγμα, αν πουλάτε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, τότε κύριο μέλημα σας είναι να προσελκύσετε όσους ψάχνουν για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, κάτι που θα πετύχετε πολύ ευκολότερα από το να στοχεύσετε σε ένα γενικό όρο, όπως “φωτογραφίες”. Ολοι έχουμε ψάξει για φωτογραφίες σε κάποια μηχανή αναζήτησης γιατί θέλαμε να δούμε όμορφες φωτογραφίες, αλλά πόσοι από μας θέλαμε να αγοράσουμε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή;

Μείωση κόστους διαφήμισης

Η προώθηση ιστοσελίδων (SEO) μπορεί να είναι ένα επιπλέον έξοδο για την επιχείρηση σας, αλλά όταν πετύχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, τότε γρήγορα θα γίνει απόσβεση χάρη στη μείωση των εξόδων διαφήμισης.

Τα έξοδα διαφήμισης παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα, υπάρχουν διαφημίσεις στο Google Adwords με κόστος 3-5 € για κάθε επισκέπτη (κλικ). Αν υποθέσουμε ότι από μια διαφήμιση στο Ιντερνετ θέλετε να εξασφαλίσετε 1000 επισκέπτες προς την ιστοσελίδα της επιχείρησης σας, αυτό θα σας στοιχίσει 3000 – 5000€. Φανταστείτε πόσα θα είναι τα έξοδα διαφήμισης αν χρειάζεστε 10.000 νέους επισκέπτες. 

Αν όμως οι επισκέπτες αυτοί βρουν το site σας γιατί έχει γίνει σωστή βελτίωση SEO, τότε το κόστος θα είναι μηδενικό, ανεξάρτητα από τον αριθμό των νέων επισκεπτών.

Προσέλκυση νέων πελατών 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο

Τα αποτελέσματα της προώθησης ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης έχουν μεγάλη διάρκεια, εφόσον γίνεται μια μικρή συντήρηση. Η καλή θέση της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης θα προσελκύει νέους επισκέπτες κάθε ώρα και μέρα του χρόνου.

Φανταστείτε το σαν μια διαφημιστική εταιρεία που δουλεύει για την ιστοσελίδα σας ακούραστα, χωρίς ωράρια, χωρίς διακοπές, χωρίς πανάκριβες αμοιβές.

Ευχάριστη εμπειρία για τους επισκέπτες σας

Μια ιστοσελίδα που έχει βελτιωθεί σωστά για τις μηχανές αναζήτησης είναι μια ιστοσελίδα που έχει λογική οργάνωση στη δομή της, που εμφανίζεται γρήγορα, που έχει εύκολα μενού πλοήγησης, που ο επισκέπτης σας θα βρει αυτό που ζητά με ελάχιστα κλικ από σελίδα σε σελίδα.

Η σωστή βελτίωση ιστοσελίδων επιδιώκει την ψηλότερη θέση στις μηχανές αναζήτησης, αλλά πάνω από όλα φροντίζει να εξασφαλίσει μια ευχάριστη εμπειρία στον επισκέπτη, γιατί τι να τους κάνετε τους πολλούς επισκέπτες που μόλις αντικρύσουν την ιστοσελίδα σας φεύγουν για να μην επιστρέψουν ποτέ;

Similar Posts