Μια προειδοποίηση εμφανίζεται στο Google My Business σε πολλούς χρήστες, που δείχνει ότι το προφίλ έχει ολοκληρωθεί κατά 85% και πρέπει να προστεθεί το λογότυπο ή η εικόνα εξώφυλλου (cover image).

Μπορεί να έχετε ήδη προσθέσει τις εικόνες αυτές πριν από χρόνια, αλλά το μήνυμα εξακολουθεί να εμφανίζεται και το προφίλ παραμένει στο 85%, όσες φορές κι αν επαναλάβετε τη διαδικασία.

Τι αναφέρει η προειδοποίηση

«Συμπληρώστε το Επιχειρηματικό προφίλ σας

Αποκτήστε ένα ολοκληρωμένο προφίλ στην Αναζήτηση και στους Χάρτες, για να σας προσέχουν περισσότεροι πελάτες στην περιοχή σας.

Προσθέστε λογότυπο»

google my business 85% profile incomplete

Σε ορισμένους χρήστες δείχνει 85% ολοκλήρωση και σε άλλους δείχνει 80% ολοκλήρωση.

Η Google επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για σφάλμα στο σύστημα της και δεν χρειάζεται να προβείτε σε καμία ενέργεια.

Επίσημη ανακοίνωση από την Google

«Δυστυχώς, αυτό το πρόβλημα εξακολουθεί να εμφανίζεται, αλλά δεν υπάρχει λύση προς το παρόν. Η απόδοση του επιχειρηματικού σας προφίλ ή η ορατότητα του λογότυπού σας δεν επηρεάζονται και είναι καθαρά ένα σφάλμα διασύνδεσης. Σχεδιάζουμε να έχουμε μια λύση μέχρι το τέλος του έτους, ευχαριστούμε για την υπομονή σας».

Ας ελπίσουμε ότι θα διορθωθεί νωρίτερα από το τέλος του 2021 γιατί το πρόβλημα αναφέρθηκε πρώτη φορά το 2020. Είναι περίεργο πως μια εταιρεία με τόσους προγραμματιστές στο προσωπικό της να χρειάζεται πάνω από ένα χρόνο να διορθώσει ένα τόσο απλό σφάλμα στο σύστημα της. 

Ωστόσο, η Google επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πτώση της κατάταξης ή πρόβλημα για τη μη εμφάνιση της εικόνας του προφίλ ή του εξωφύλλου σας.

Θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Similar Posts