Όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις, θέλετε να προσφέρετε αξία στους πελάτες σας μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών σας. Γνωρίζατε όμως ότι υπάρχει ένας επιπλέον τρόπος να δημιουργήσετε αξία που προσφέρει επίσης μακροπρόθεσμα οφέλη στην επιχείρησή σας;

Η δημιουργία εκπαιδευτικού περιεχομένου είναι ένας εντυπωσιακός τρόπος για να δημιουργήσετε αξία για τους πελάτες σας. Αν νομίζετε ότι η δημιουργία εκπαιδευτικού περιεχομένου δεν είναι για εσάς, τότε αυτή η δημοσίευση μπορεί να σας πείσει για το αντίθετο. 

Ακολουθούν οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο προσθήκης κειμένων με ενημερωτικό – εκπαιδευτικό χαρακτήρα στην ιστοσελίδα της επιχείρησης σας.

  • Οι άνθρωποι σήμερα μαθαίνουν από το διαδίκτυο πως να κάνουν μόνοι τους πολλά διαφορετικά πράγματα: από το να φτιάχνουν μια ιστοσελίδα, να βγάζουν καλύτερες φωτογραφίες, να κάνουν χειροτεχνίες με τα παιδιά τους ή κατασκευές για το σπίτι τους, πως να κάνουν service στο κλιματιστικό τους, να βάψουν το σπίτι τους και τόσα άλλα. Αν εσείς προσφέρετε ενημέρωση και εκπαίδευση πάνω στο αντικείμενο που αφορά την επχείρηση σας, αυτό σύντομα θα προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες στον ιστότοπό σας.
  • Μπορείτε να εκπαιδεύσετε τους πελάτες σας πώς να χρησιμοποιούν το δικό σας προϊόν για να επιτύχουν τους στόχους τους. Αυτό τους βοηθά να έχουν καλύτερα αποτελέσματα, γεγονός που στη συνέχεια κάνει το προϊόν σας να φαίνεται καλό.
  • Η παροχή εκπαιδευτικού περιεχομένου στο κοινό σας μπορεί να βελτιώσει την εικόνα της εταιρείας σας. Θα αναπτύξετε μια θέση κύρους στον τομέα της εξειδίκευσής σας.
  • Όταν δημιουργείτε μια κοινότητα γύρω από ένα διαδικτυακό μάθημα, θα είστε σε θέση να απαντάτε σε ερωτήσεις που έχουν οι άνθρωποι γύρω από τον κλάδο ή την επιχείρησή σας. Εάν καλλιεργηθεί σωστά, αυτό θα καταστήσει τον ιστότοπό σας κόμβο πληροφοριών
  • Το διαδικτυακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο που φέρνει περισσότερους ανθρώπους στην επιχείρησή σας και κάνει τους υπάρχοντες πελάτες σας ευτυχισμένους. 

Παραδείγματα επιχειρήσεων που το κάνουν αυτό καλά, είναι οι ιστότοποι των γνωστών εργαλείων για τη βελτίωση SEO ιστοσελίδων: το SEO Moz, το Ahrefs και το SEMrush. Παρέχουν μαθήματα SEO που βοηθούν τους ανθρώπους να βελτιώσουν την κατάταξη της ιστοσελίδας τους και να χρησιμοποιούν πιο αποτελεσματικά τα εργαλεία τους.

Αλλο παράδειγμα είναι το γνωστό booking.com όπου μέσα από το blog του προσφέρει ενημέρωση και ιδέες για τα ταξίδια μας. Επίσης πολλά ιατρικά sites προσφέρουν ενημέρωση και δίνουν απαντήσεις στις απορίες μας για θέματα υγείας.

Θα πρέπει να καταβάλετε αρκετή προσπάθεια για να δημιουργήσετε ένα διαδικτυακό μάθημα, αλλά η ανταμοιβή συχνά αξίζει τον κόπο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δημιουργήσετε εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Ακολουθούν διάφοροι τρόποι για να μοιραστείτε χρήσιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες με το κοινό σας.

5 τρόποι για να δημιουργήσετε ενημερωτικό – εκπαιδευτικό περιεχόμενο

Χάρη στην τεχνολογία, έχετε διάφορους τρόπους να προσφέρετε εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Θα καλύψουμε τις διαφορετικές μορφές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πώς μπορείτε να χαράξετε στρατηγική για τον καλύτερο τρόπο παροχής περιεχομένου. Με το σωστό σχεδιασμό μπορείτε να βοηθήσετε τους πελάτες σας και να πετύχετε τους δικούς σας στόχους.

Δημιουργήστε αναρτήσεις ιστολογίου

Ένας απλός τρόπος για να μοιραστείτε εκπαιδευτικό περιεχόμενο είναι μέσω μιας σειράς αναρτήσεων σε ιστολόγια. Μπορείτε να συνδυάσετε κείμενο, βίντεο και εικόνες για να διδάξετε στο κοινό σας χρήσιμο περιεχόμενο.

Το πλεονέκτημα της χρήσης αναρτήσεων ιστολογίου είναι ότι μπορείτε να βελτιώσετε το SEO σας, να έχετε περισσότερη επισκεψιμότητα και οι αναγνώστες θα είναι εύκολο να καταναλώνουν αυτές τις αναρτήσεις με τον δικό τους ρυθμό.

Αν ο ιστότοπος σας είναι φτιαγμένος με WordPress (δείτε: κατασκευή ιστοσελίδων wordpress), μπορείτε να προετοιμάσετε τις αναρτήσεις σας και να προγραμματίσετε πότε θέλετε να τις δημοσιεύσετε.

Μπορείτε να αξιοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες μεθόδους για να προωθήσετε το περιεχόμενό σας και να βοηθήσετε τους ανθρώπους να επιτύχουν τους στόχους τους.

περισσότεροι επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας
προσελκύστε περισσότερους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας με ένα σωστά φτιαγμένο ενημερωτικό blog

Στείλτε ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ένας άλλος ενδιαφέρων τρόπος για την παροχή εκπαιδευτικού περιεχομένου είναι η αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων (email) στους συνδρομητές σας Αν θέλετε οι χρήστες σας να έχουν πρόσβαση σε ενότητες με συγκεκριμένη σειρά, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε μια καμπάνια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με προγραμματισμένη αποστολή μηνυμάτων. 

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της δημιουργίας μαθημάτων τύπου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ότι μπορεί να είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και μόλις εγγραφεί κάποιος επισκέπτης στο ενημερωτικό σας δελτίο, θα ξεκινήσει αυτόματα η αποστολή των μηνυμάτων που έχετε προετοιμάσει.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τη συχνότητα με την οποία τα επόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας φτάνουν στους χρήστες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διατηρείτε το ενδιαφέρον των συνδρομητών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κάντε ζωντανά μαθήματα βίντεο

Τα ζωντανά βίντεο με τη βοήθεια εργαλείων διάσκεψης ή ακόμη και με τη λειτουργία Live Video του Facebook είναι απαραίτητα όταν οι άνθρωποι πρέπει να δουν πώς να κάνουν κάτι. 

Με τη δημιουργία ζωντανών βίντεο, είστε σε θέση να συνδεθείτε περισσότερο με το κοινό σας και θα μπορείτε επίσης να απαντάτε σε ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τη ζωντανή συνεδρία βίντεο στέλνοντας ηχογραφήσεις του περιεχομένου και να κάνετε συζητήσεις μέσω ομάδων μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων.

Δημιουργήστε ένα κανάλι στο YouTube

Το YouTube είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα με 2 δισεκατομμύρια συνδεδεμένους χρήστες μηνιαίως. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κανάλι, να ανεβάσετε βίντεο, να δημιουργήσετε λίστες αναπαραγωγής και επίσης να φιλοξενήσετε ζωντανά βίντεο.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της χρήσης του είναι ότι σχεδόν οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενό σας, αν διαθέτει τηλέφωνο ή προσωπικό υπολογιστή.

Έχετε τη δυνατότητα να προσεγγίσετε μεγάλο αριθμό ανθρώπων και θα χρειαστεί να δημιουργήσετε μόνο περιεχόμενο, όχι να το φιλοξενήσετε. 

Δεν μπορείτε να στηριχτείτε όμως αποκλειστικά στο Youtube για την ενημέρωση των πελατών σας, γιατί είναι πολύ εύκολο για κάποιον που βλέπει το δικό σας βίντεο να συνεχίσει μετά με το ή τα βίντεο των ανταγωνιστών σας. Εκτός αν είστε τόσο καλοί στη δημιουργία ενημερωτικών βίντεο, που δεν φοβάστε τον ανταγωνσιμό.

Δημιουργήστε μια κοινότητα γύρω από την επιχείρηση σας

Φτιάξτε μια ομάδα στο facebook όπου θα προσφέρετε ενημέρωση και θα απαντάτε στις ερωτήσεις των μελών. Αν καταφέρετε να αποκτήσετε πολλά μέλη στην ομάδα σας, τότε θα έχετε δημιουργήσει μια ζωντανή κοινότητα γύρω από την επιχείρηση σας με πολλαπλά οφέλη.

Συμπέρασμα

Στην τρέχουσα κατάσταση, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν μεγαλύτερη αξία από τις εταιρείες. Αναζητούν επίσης τρόπους για να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ικανότητες τους.

Προσφέροντας σεμινάρια, μαθήματα ή άλλους τύπους εκπαιδευτικού περιεχομένου βοηθάτε το κοινό σας και βελτιώνετε επίσης την εικόνα της επιχείρησης σας. Επομένως, μην περιμένετε. Ξεκινήστε και αρχίστε να μοιράζεστε χρήσιμο εκπαιδευτικό περιεχόμενο που οι πελάτες θα εκτιμήσουν.

* Αν χρειάζεστε βοήθεια για την συγγραφή κειμένων, η Αρτκρετα παρέχει υπηρεσίες κειμενογράφου από το 1998.

Similar Posts