Η προώθηση ιστοσελίδων ή βελτιστοποίηση ιστοσελίδων (SEO) είναι ίσως η πιο απαιτητική και χρονοβόρα διαδικασία που έχει σχέση με τις υπηρεσίες πληροφορικής σήμερα. Ο λόγος είναι ότι εξαρτάται από τις απαιτήσεις των μηχανών αναζήτησης που μεταβάλλονται συνέχεια.

Επίσης ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις ιστοσελίδες για την πρώτη θέση στις μηχανές αναζήτησης αυξάνει διαρκώς, κάνοντας τα πράγματα ιδιαίτερα απαιτητικά όσο αφορά τις τεχνικές βελτιστοποίησης και προώθησης ιστοσελίδων.

Στην ερώτηση αν μπορεί να γίνει η προώθηση ιστοσελίδων με φτηνό κόστος, η απάντηση είναι: εξαρτάται. Η επόμενη ερώτηση είναι: από τι εξαρτάται; Εδώ η απάντηση είναι πολύ πιο δύσκολη.

Φτηνή προώθηση ιστοσελίδων μπορεί να γίνει:

  • αν έχετε ένα σωστά φτιαγμένο site με καλογραμμένα κείμενα και σωστή εσωτερική οργάνωση
  • αν το αντικείμενο της επιχείρησης σας δεν ανήκει σε κάποιο πολύ ανταγωνιστικό τομέα (χαμηλός online ανταγωνισμός)
  • αν σας ενδιαφέρει μόνο η ελληνική αγορά
  • αν μπορείτε κι εσείς ο ίδιος (ή κάποιος υπάλληλος από την εταιρεία σας) να αναλάβετε μέρος από την προώθηση / βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας. Για παράδειγμα θα μπορούσατε να γράφετε μικρά κείμενα με τα νέα της εταιρείας σας.

Τελικά πόσο στοιχίζει η προώθηση ιστοσελίδων;

Δυστυχώς μόνο μια απάντηση υπάρχει στην ερώτηση αυτή: το κόστος αλλάζει κατά περίπτωση. Ανάλογα με την ποιότητα της ιστοσελίδας σας, με τις απαιτήσεις σας, με τον online ανταγωνισμό στο είδος της επιχείρησης σας, το κόστος για την προώθηση ιστοσελίδων μπορεί να κυμανθεί από λίγες εκατοντάδες μέχρι πολλές χιλιάδες ευρώ.

Αυτό όμως που πρέπει να σας απασχολεί είναι η απόδοση για κάθε ευρώ που θα ξοδέψετε για την βελτιστοποίηση και την προώθηση της ιστοσελίδας σας. Ο πετυχημένος επιχειρηματίας δεν φοβάται να κάνει νέες επενδύσεις όταν γνωρίζει ότι αυτές θα αυξήσουν τις πωλήσεις του και θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση στην επιχείρηση σου.

Αν μια επένδυση έχει χαμηλό κόστος αλλά δεν αυξήσει τις πωλήσεις, θα αποδειχτεί μια πολύ ακριβή επένδυση. Αντίθετα μια επένδυση με αρχικά μεγάλο κόστος που όμως θα βοηθήσει στην άνοδο της επιχείρησης, είναι αυτή που θα αποδειχτεί φτηνή στο τέλος.

Παγίδες στην αναζήτηση της πιο φτηνής τιμής για την προώθηση ιστοσελίδων

Μια πρόταση βελτίωσης της ιστοσελίδας σας μπορεί να σας δελεάσει με την χαμηλή της τιμή, ωστόσο προσέξτε γιατί μπορεί:

  • Να ξοδέψετε χρήματα που δεν θα σας προσφέρουν κανένα ή πολύ μικρό αποτέλεσμα.
  • Να πέσετε θύματα αυτών που υπόσχονται ότι με 200€ θα δείτε την ιστοσελίδα σας στις πρώτες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό μπορεί να γίνει όταν στοχεύετε σε φράσεις πολύ χαμηλού ανταγωνισμού, αλλά σε καμιά άλλη περίπτωση.
  • Ολοι μας είμαστε καταναλωτές προϊόντων και υπηρεσιών και δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πώς συνήθως παίρνεις ότι πληρώνεις (what you pay is what you get).
χαρτι τουαλετας δολλαρια

Similar Posts