10 μύθοι για το google και το SEO

Οι καλοί επαγγελματίες του SEO έχουν πάντα τον τρόπο να ανεβάσουν μια ιστοσελίδα στην πρώτη θέση στο Google;

Οι καλοί επαγγελματίες του SEO θα κάνουν πάντα ότι καλύτερο μπορούν για να βοηθήσουν την ιστοσελίδα του πελάτη τους να κερδίσει καλύτερη θέση στις μηχανές αναζήτησης, χωρίς "κόλπα" που έχουν ημερομηνία λήξης και μπορεί να κάνουν περισσότερη ζημιά παρά καλό.

Ωστόσο, ούτε οι μηχανές αναζήτησης τους ανήκουν, ούτε έχουν κρυφές συμφωνίες μαζί τους, οπότε σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να εγγυηθούν την πρώτη θέση στο Google ή σε άλλη μηχανή αναζήτησης. Η καλή θέση στις μηχανές αναζήτησης θα έρθει με τον καιρό και μετά από αρκετή δουλειά.

Σημαντικό είναι σε κάθε βελτίωση μιας ιστοσελίδας για τις μηχανές αναζήτησης να χρησιμοποιούνται πάντα τεχνικές που δεν προσπαθούν να ξεγελάσουν τις μηχανές αναζήτησης (White Hat SEO) και κάνουν την ιστοσελίδα σας ελκυστική στους επισκέπτες της.

Μπορείς να αγοράσεις την πρώτη θέση στο Google και τις άλλες μηχανές αναζήτησης;

To Google έγινε η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης γιατί από την αρχή έδινε σχετικά και αξιόπιστα αποτελέσματα σε κάθε αναζήτηση.Αν το Google άρχιζε να πουλάει τις πρώτες θέσεις στα αποτελέσματα του, αυτό θα γινόταν γρήγορα αντιληπτό και θα έχανε την αξιοπιστία του και την δημοτικότητα του.

Ωστόσο υπάρχει τρόπος να εμφανίσετε την ιστοσελίδα σας στην κορυφή των αποτελεσμάτων του Google: να διαφημιστείτε στο Google και να πληρώσετε περισσότερα σε σχέση με τους υπόλοιπους διαφημιζόμενους. Στην περίπτωση αυτή η διαφήμιση σας (πληρωμένη καταχώρηση) θα φαίνεται πριν από τα αποτελέσματα της αναζήτησης (οργανικά αποτελέσματα), αλλά αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί αγορά πρώτης θέσης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Στην εικόνα επάνω οι διαφημίσεις φαίνονται με κίτρινο φόντο.

Μια εταιρία SEO θα δηλώσει την ιστοσελίδα μου σε 1500 μηχανές αναζήτησης. Θα με βοηθήσει;

Με την επικράτηση του google και το bing να ακολουθεί ιδρωμένο πολύ πίσω, ποιές είναι άραγε αυτές οι 1500 μηχανές αναζήτησης; Εχω χρόνια να ακούσω για αυτή την παλιά μέθοδο προώθησης μιας ιστοσελίδας και σήμερα αμφιβάλλω αν ισχυρίζεται κανείς κάτι τέτοιο.